vrijdag 20 januari 2012

Violetta Viamonti (Violet Mount): Gounod (Predog GC-33706)


Violetta Viamonti is volgens een boeiend artikel over pseudoniemen in de operawereld, geschreven door Charles A. Hooey, een pseudoniem van de Australische sopraan Violet Mount. Ik put uit gegevens van Wikipedia: 
Violet Mount zong vanaf ca. 1902 in Australië, kwam in 1907 naar Londen. Rond mei 1908 verscheen ze op aanraden van de dirigent van de Alhambra Music Hall (George Byng) gemaskerd als de sopraan L'Incognita. Ze zong opera-aria's die Luisa Tetrazzini in die tijd in Londen op haar repertoire had staan. Er werd zelfs even gedacht dat Luisa Tetrazzini L'Incognita was. Overigens stond ze in een show waarin ook een muzikale hond en marionetten op het programma stonden... Ook zong ze in de Hippodrome, en was in ieder geval tot in 1921 actief. Ze werkte veel samen met de Australische fluitist John Amadio (1893-1964).
Als L'Incognita heeft ze 78t.platen opgenomen voor het label Zonophone. Deze post is een Predog, dus opgenomen tussen 1907 en 1909, gezongen door Mademoiselle Violetta Viamonti, en als dhr. Hooey gelijk heeft horen we hier dus Violet Mount. Hoe er gedacht kan zijn dat dit in de buurt komt van Luisa Tetrazzini is me een raadsel, op basis van dit plaatje, maar leuk is het wel!

Charles Gounod - Romeo et Juliette: Waltz    3:26
Mdlle. Violetta Viamonti, sopraan (+ orkest)
78t 25 cm: Gramophone Predog G.C.- 33706  8809e

Download mp3

2 opmerkingen:

  1. Just like all those 'Russian' ballerinas who were really English, now an Italian singer who's English! She's actually quite good too - thank you for introducing me to ehr voice!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I think she's a much less singer than Tetrazzini, so I can't imagine that people thought Tetrazzini was singing when they heard her... But it's funny to hear somebody who performed in a show with a musical dog as wel...;-)

    BeantwoordenVerwijderen